Sivut

tiistai 27. maaliskuuta 2018

Lisäravinteet

Lisäravinteet ovat nimenmukaisesti LISÄ, ei korvaava ravintolisä.

Moni syö lisäravinteita ja jättää kasvikset pois, - ei niin vaan meidän on syötävä ne lisänä. Suomalaisille kehotetaan vain D-vitamiinilisää. Itse pyrin syömään päivässä sen 500g kasviksia. Kyllä 500g aikuisen pitäisi syödä. Sen lisänä otan vitamiinit. Jos syöt nakkikeittoa siinä ei paljon kasviksia ole. Mä en syö kasviksia siks että se näkyisi ulkomuodossa vaan syön vain siksi että, se on terveellistä ja saa voimaan paremmin kehon ja mielen. Ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen eläin. Kyllä, eläin. Ihminen kuuluu eläin ryhmään. Siitä joskus toiste. Ihmiset ketkä tai kenellä on akateeminen koulutus joko suoritettuna tai opiskelut menossa tietää tuon psyko-fyysis-sosiaaliauuden, eli kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Se, että me syödään ja urheillaan antaa lisävuosia, pirteyttä ja voimaa. Me siis jaksetaan paremmin kaikessa. Kun muistaisi muutaman pääsäännön ruokailussa niin päästään jo pitkälle. Lounaalla se 250g ja päivällisellä 250g niin saadaan jo aika pitkälle ne kasvikset syötyä, mitä vihreämpää sen parempaa sanotaan. Jos urheilee, hiilareita tarvitaan, mutta jos olet kotisi vanki ja istut päivät pitkät koneella. Silloin hiilareita ei kannata syödä. Sitten on ne hyvät ja huonot hiilaritkin. Sokeri on nopea hiilari se, ei kannata. Piilosokeria on kaikkialla.

Tarkista tarkkaan lisäravinteet, jos olet esim antidoping mukana niin silloin ole vieläkin tarkempi.

Ihminenkin ei paljoa lisäravinteita tarvitse. Moni tekee ekana virheen syö liikaa proteiinia ja tulosta ei tapahdu. Meillä pitää olla tavoite niin urheilu ja syöminen onnistuu,oli se tavoite, hyvä olo, energisyys, kilpailu tai mikä nyt onkaan. Se on elämäntapa ei dietti. Silloin ku treenataan kovaa ( kestävyyslajit) silloin syödään paljon. Fitness taas pistää dietille, että saadaan rasvaprossa alas, sekään ei tee kehille pitkäksi ajaksi hyvää.

Ens kerralla kerronkin ihmiskehon ulkomuodon mistä tunnistaa minkä urheilijan. Ulkonäkö kun sitä ei välttämättä kerro. Kaikki on kiinni itsekurista ja siitä että haluaa voida hyvin.