Sivut

maanantai 29. lokakuuta 2018

Rakkaus antaa voimaa

Rakkaus antaa voimaa paljon. Ikuisesti.

torstai 5. huhtikuuta 2018

Lapsiperheen matkustaminen.

Matkustan paljon, mä olen todella hyvä löytämään matkoja halvalla. Tai no mikä on halpaa. Muutama ehto mulla on kun matkustamiseen.

Ensimmäinen ehto on se, että hotellin pitää olla hyvä ja toinen on se, että hotellissa on All inclusive, eli siis supertäyshoito. Kun lapsiperhe matkustaa niin ehdoton edellystys on valmis ruoka viidesti päivässä, ei tartte hakea lasten kanssa aina ruokapaikkaa, paljon kätevämpi. Eikä tartte käyttää käteistä tai pankkikorttia mukana.

Lisäksi paremmissa hotelleissa on vartijat ja turvallisuus tänä päivänä on tärkeintä.

Teen monesti niin kun näitä terrori-iskuja on tapahtunu et meen välittömästi turvatarkastuksesta kansainväliselle puolelle. Sillä on turvallisempana tietenkin.

Säästän aika paljon niin tämä mahdollista.  Se on esim mahdollista kun tekee kuukausittainsen budjetin siitä on helppo nipistää rahaa säästöön. Ynm!

keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

10 Faktaa minusta

1. Vihasin ennen lukemista, nykyään luen paljon. Tietokirjallisuutta ja oppimiskirjallisuutta. Romaaneista en pidä. Luen päivittäin useita tunteja, televisiota en katso juuri ollenkaan.

2. Minulla on yli 300 mitalia urheilusta. Suurinosa tullut yleisurheilusta.

3. Kiroilen paljon, paha tapa.

4. Olen urheilun suurkuluttaja.

5. Koko asuntoni on sisustettu valkoisella.

6. 90 % ajastani olen urheiluvaatteissa.

7. Rakastan laukkuja.

8. Käyn hyvin harvoin viihteellä, koska mulla menisi yksi päivä etten voisi urheilla.

9. Askastelen paljon.

10. Etninen taustani ei ole puhdas. Ollaan tehty serkun kanssa sukututkimusta. Kokoajan. Mielenkiintoiset ovat löydöt joita olemme tienneet jo vuosia mutta nyt vasta selvitellään.

tiistai 27. maaliskuuta 2018

Lisäravinteet

Lisäravinteet ovat nimenmukaisesti LISÄ, ei korvaava ravintolisä.

Moni syö lisäravinteita ja jättää kasvikset pois, - ei niin vaan meidän on syötävä ne lisänä. Suomalaisille kehotetaan vain D-vitamiinilisää. Itse pyrin syömään päivässä sen 500g kasviksia. Kyllä 500g aikuisen pitäisi syödä. Sen lisänä otan vitamiinit. Jos syöt nakkikeittoa siinä ei paljon kasviksia ole. Mä en syö kasviksia siks että se näkyisi ulkomuodossa vaan syön vain siksi että, se on terveellistä ja saa voimaan paremmin kehon ja mielen. Ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen eläin. Kyllä, eläin. Ihminen kuuluu eläin ryhmään. Siitä joskus toiste. Ihmiset ketkä tai kenellä on akateeminen koulutus joko suoritettuna tai opiskelut menossa tietää tuon psyko-fyysis-sosiaaliauuden, eli kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Se, että me syödään ja urheillaan antaa lisävuosia, pirteyttä ja voimaa. Me siis jaksetaan paremmin kaikessa. Kun muistaisi muutaman pääsäännön ruokailussa niin päästään jo pitkälle. Lounaalla se 250g ja päivällisellä 250g niin saadaan jo aika pitkälle ne kasvikset syötyä, mitä vihreämpää sen parempaa sanotaan. Jos urheilee, hiilareita tarvitaan, mutta jos olet kotisi vanki ja istut päivät pitkät koneella. Silloin hiilareita ei kannata syödä. Sitten on ne hyvät ja huonot hiilaritkin. Sokeri on nopea hiilari se, ei kannata. Piilosokeria on kaikkialla.

Tarkista tarkkaan lisäravinteet, jos olet esim antidoping mukana niin silloin ole vieläkin tarkempi.

Ihminenkin ei paljoa lisäravinteita tarvitse. Moni tekee ekana virheen syö liikaa proteiinia ja tulosta ei tapahdu. Meillä pitää olla tavoite niin urheilu ja syöminen onnistuu,oli se tavoite, hyvä olo, energisyys, kilpailu tai mikä nyt onkaan. Se on elämäntapa ei dietti. Silloin ku treenataan kovaa ( kestävyyslajit) silloin syödään paljon. Fitness taas pistää dietille, että saadaan rasvaprossa alas, sekään ei tee kehille pitkäksi ajaksi hyvää.

Ens kerralla kerronkin ihmiskehon ulkomuodon mistä tunnistaa minkä urheilijan. Ulkonäkö kun sitä ei välttämättä kerro. Kaikki on kiinni itsekurista ja siitä että haluaa voida hyvin.

torstai 22. maaliskuuta 2018

Vesi

Vesi on meille elintärkeä asia, ja sitä pitää juoda kaksi tai kolme litraa päivässä.

Muistakaa liiallinen veden juonti on vaarallista.

Vesi unohtuu helposti, itselläni on iso lasi aina keittiössäni, jotta muistan juoda.  Mulla siis unohtuu se helposti. Yksi hyvä vaihtoehto ehto on täyttää puolentoista litran pullo täyteen ja juoda päivän mittaan siitä. Monissa maissa on pohjavedet likaantuneet ja ei voi juoda sitä, kiitos Suomelle, että meillä on puhdasta vettä.

Esim Nasa on jo vuosia sitten varoittanut että vesi tulee loppumaan maailmasta. Huom. Merivesi ei ole juotavaa. Tästä tulee olemaan vielä suuret sodat edessä niinkuin öljystä.

Muistakaa juoda vettä ja sanokaa jollekin ihanaa päivää. Silloin kuin saa toisen hyvälle mielelle, saa siitä hyvän mielen.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Vege-elämä tulee pikkuhiljaa

Yksi hyvä ystäväni on ollut vegaani jo 20 vuotta ainakin. Häneen kun vuosia sitten tutustuin, tutustuin samalla myös uudelleen kasviksiin. Olen aina ennen ollut sekasyöjä nauttinut lihasta ja rasvasta. Pikkuhiljaa mitä enenmmän olen lukenut kasviksista ja lihasta sekä ravinnosta on tehnyt minut lähes kokonaan kasvissyöjäksi. Kasvismaidot ollut paljon kokelussa, ja olen itse tytkästynyt riisi-kookosjuomaan.

Vaikeinta tässä on ollut se, että molemmat lapseni rakastavat lihaa ylikaiken. Tänään tein tomaatti-pastaa maailman helpointa ja maistuvinta, mutta ennen olisin tehnyt lihan lisäksi. Jotenkin olen kasvanut niin, että ruoan kanssa on aina lihaa.

Olen aina ollut kova kokkaamaan, ruoanlaitto sekä leivonta on maailman parhainta terapiaa. Minulla on resetikirja johon lisään uusi juttuja :)

Koko viime viikon mun piti tehdä paahdettuja tomaatteja, maailman helpoin tehdä ja myös terveellistä jos ei uita niitä öljyssä, toki voinhan öljyn käyttää paistamiseen tai salaattikastikkeena.

lauantai 10. maaliskuuta 2018

Korkokengät

Mulla on noin 100 paria korkokenkiä, harmi vain ku ei tule käytettyä. Mulla on useita pareja käyttämättöminä.
Enimmäkseen oon treenivaatteissa kotona. Olen miettinyt kenkien myymistä, mutta en jaksa alkaa kirpputorille niitäkin hinnoitella. Juu, ei. Olkoot kaapissa mieluummin. Ehkä tarvitsen joskus.. Parempi osapuoli rakastaa kun käytän korkokenkiä. Nii, no onhan ne seksikkäät.

Laukut mulla on kotona järjestyksessä eteisessä, siitä voi helposti napata sen mikä sopii vaatteisiin. Toisaalta käytän yhtälaukkua yleensä pitkään ja sitten vaihdan. Olisi paljon kissanristiäisiä, mutta ku en oikein käy enää missään. Nyt on tulossa yhdet isot juhlat, meinasin käyttää vanhaa Emma-Gaala mekkoa, eli kierrätys kunniaan. Värikin on ihana.
Suosin punaista ja mustaa vaatteissa.

Kotini on taas kulta-valkoinen. Tehoste seinä tulee uusiksi.

Hermesin laukkua himoitsen. Kirkkaan punaisena krokotiilinahkainen Birkin.. Ai, ai, Silloin pitää olla todella kiltisti, että sen saa. Mulla on hermesin yksi huivi, laadun huomaa. Ihan kuin uusi. Mä tunnustan, että olen materialisti, enkä häpeä sitä. Luen paljon muotiblogeja, ja ostavat paljon Zarasta tavaraa mutta mikseivät käy kirpputoreja kiertämässä sieltä löytyy vaikka mitä kivoja sisustusjuttuja,miksei vaatteitakin.

Laitan kuvan Googlesta mitä laukkua himoitsen ja saan sen kyllä :)  Noita ei montaa Suomessa ole, ja noita pitää jonottaa, kyllä jonottaa!

keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Blogini

Minun blogini on ollut kauan kamalan negatiivinen ja postaillut huonoja juttuja, olen käyttänyt tätä puolustaakseni perusteettomia juttuja. Toisaalta miksi haluan edes käyttää aikaani sellaiseenkin. Turhaa se on. 

Olen aina rakastanut kirjoittamista, ja nyt alan tekemään vähän niinkuin livestyle- blogia, mun mielenkiinnosta nosta eri asioihin.

Tulen kirjoittamaan paljon urheilusta, puhtaasta ruoasta, henkisestä hyvinvoinnista. Olen harrastanut liikuntaa 3-vuotiaasta saakka. Lisäksi minulla on liikunnta-alan koulutus käytynä. Työtä en halua sillä sektorilla tehdä koska, haluan antaa ilmaisia neuvoja kaikille.

Lisäksi muotivaatteet ja laukut sekä tietysti kengät on harrastukseni kohde.  Mun walk in closet on ihana. Siellä on paljon ihania aarteita, joita tulen esittelemään.

Sekä olen sisustus- sekä askarteluhullu.

Kaipaan nyt vinkkejä, mistä te haluatte että kirjoitan.

Sain lahjaksi mun rakkaalta Chanelin Le boy laukun. Odotan innolla milloin Pariisista tulee iso paketti. Tämä siis oli naistenpäivälahja minulle. Olin haaveillut pitkään siitä.